9 лютого Департамент доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи Сумського державного університету спільно з Сумською обласною гімназією-інтернатом для талановитих та творчо обдарованих дітей провели захід у рамках Інженерного тижня.

Учасниками стали учні 8-11 класів гімназії-інтернату, які представили свої наукові проєкти і винаходи в галузі робототехніки, фізики, екології тощо, а також ознайомилися з напрацюваннями викладачів і науковців СумДУ.

Цікаві розробки продемонстрували представники факультету технічних систем та енергоефективних технологій. Зокрема, старший викладач кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів Христина Берладір представила учням гімназії інноваційні проєкти, що базуються на технологіях доповненої реальності та 3Д-моделювання. Асистент цієї ж кафедри, майстер спорту України із судномодельного спорту Павло Руденко презентував власні радіокеровані моделі та ознайомив із особливостями участі у змаганнях із судномодельного спорту. У рамках STEM-освіти провідний фахівець кафедри комп'ютерної механіки імені Володимира Марцинковського Ігор Боровик здивував юних інженерів власними розробками токарного, шліфувального та свердлильного верстатів настільного типу, а також робототехніки. Завідувач кафедри теоретичної та прикладної хімії Світлана Большаніна провела майстер-клас з хімії та нагородила ученицю 11 класу Ірину Петрову подарунком від спонсорів за зайняте 2 місце у ІІІ Зимовій школі юного хіміка.

Довідково. Інженерні тижні організовано під егідою МОН спільно з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та ГО «Про.Про.Лаб» у межах меморандуму за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Українського культурного фонду та Manoff Foundation.

Програмою Тижня передбачено проведення тематичних занять, під час яких школярі знайомляться з інженерними професіями майбутнього та досягненнями українських винахідників.

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/11801-sumdu-u-ramkakh-inzhenernogo-tizhnya-prezentuvav-shkolyaram-naukovi-rozrobki.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]