У період з 16 листопада 2020 року по 2 березня 2021 року старший викладач кафедри технічної теплофізики Вадим Бага, докторант кафедри хімічної інженерії Максим Скиданенко, аспірант кафедри хімічної інженерії Олег Хухрянський, а з 14 грудня 2020 року по 19 березня 2021 року й завідувач кафедри технічної теплофізики, доцент Сергій Ванєєв, і аспірантка кафедри технічної теплофізики Тетяна Родимченко беруть участь у науковому стажуванні, яке відбувається на базі факультету виробничих технологій Технічного університету у Кошицях (TUKE, Словацька Республіка).

Наукові теми наших науковців: «Підвищення ефективності роботи ежекторно-очисної установки» – Вадим Бага, «Числове моделювання процесів вібраційного гранулювання в активному гідродинамічному середовищі» – Максим Скиданенко, «Гідродинамічні та тепломасообміні характеристики модульних комбінованих тарілчасто-насадкових контактних секцій» – Олег Хухрянський, «Дослідження вихрових і струминно-реактивних турбін» – Сергій Ванєєв, «Дослідження впливу режимних параметрів на ефективність роботи струминно-реактивної турбіни» – Тетяна Родимченко.

Стажування проходить за допомогою онлайн технологій. У процесі стажування учасниками готуються наукові публікації за тематикою досліджень у спіавторстві з іноземними партнерами. Моделі, створені нашими науковцями, наразі досліджуються закордонними науковцями.

Учасники стажування дуже вдячні за підтримку та науковий досвід заст. декана факультету ТеСЕТ СумДУ з міжнародних відносин, д.т.н., проф. Віталію Іванову, а також заст. декана факультету виробничих технологій TUKE з питань розвитку та зовнішніх зв’язків, PhD., prof. Ing. Яну Пітелю за співпрацю.

https://ttf.teset.sumdu.edu.ua/uk/component/content/article/10-news/293-2020-12-21-10-53-01.html

https://ce.sumdu.edu.ua/uk/news/344-research-internship-tuke-2020

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]