20 лютого 2024 р. в рамках професійно-практичної підготовки здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «131 Прикладна механіка» (ОПП «Технології машинобудування», ОПП «Комп’ютерний інжиніринг в механіці»)

та «133 Галузеве машинобудування» (ОПП «Металорізальні верстати та системи») за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти на базі АТ «Сумський завод «Насосенергомаш» головним технологом, начальником відділу головного технологу, членом Експертної ради роботодавців спеціальностей «131 Прикладна механіка» та «133 Галузеве машинобудування» Павлом ЛИЗОГУБОМ та в.о. заступника головного технолога Дмитром ТУРЧИНИМ було проведено лекцію-екскурсію на тему «Автоматизовані засоби балансування роторів».

Під час лекції були розглянуті поняття та сутність статичного та динамічного балансування, будова та принцип дії, особливості експлуатації горизонтальних балансувальних верстатів SCHENCK та HOFFMANN.

В рамках подальшої екскурсії механоскладальним цехами підприємства обговорювались його структура, особливості функціонування відділу головного технолога, засоби автоматизації виробництва, продукція, особливості функціонування підприємства в умовах воєнного стану.

Окрім здобувачів в зустрічі брали участь заступник декана факультету ТеСЕТ з навчально-організаційної роботи, доцент кафедри ТМВІ Артем ЄВТУХОВ, заступник декана факультету ТеСЕТ з практично-орієнтованої підготовки студентів та інтеграційних зв’язків із замовниками кадрів, доцент кафедри ТМВІ Борис СТУПІН, старший викладач кафедри ТМВІ Андрій ДОВГОПОЛОВ та асистент кафедри КМ ім. В. Марцинковського Олександр ПОЗОВНИЙ.

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]