На базі партнера СумДУ – Вроцлавської Політехніки у Польщі – відбулась масштабна зустріч представників Європейського Альянсу Університетів «Unite!», що об’єднує ЗВО з 9 країн ЄС (Австрія, Іспанія, Італія,  Німеччина, Польща, Португалія, Фінляндія, Франція і Швеція), а також 7 провідних українських університетів та керівників Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти України.

Українські партнери вперше мали можливість представити членам Альянсу власні напрацювання у межах проєкту «Зелені стандарти для українських університетів», що реалізується за фінансування Національного агентства академічних обмінів (Польща) та координується Вроцлавською Політехнікою. Особливістю цього етапу реалізації проєкту була організація літньої школи «Зелені технології для українських студентів» із залученням студентів українських університетів-партнерів. Завдяки цій ініціативі 8 студентів Сумського державного університету (ННІ БіЕМ і факультет ТеСЕТ) впродовж тижня вивчали зелені бізнес-моделі та отримували навички створення і управління зеленими проєктами для досягнення цілей сталого розвитку.

Участь у зустрічі від СумДУ взяли перший проректор Сергій ЛЄОНОВ та начальник управління міжнародного співробітництва  Костянтин КИРИЧЕНКО.

Зважаючи на те, що відповідно до Цілей сталого розвитку ООН 2030 зелені трансформації мають стати невід’ємною складовою системи якісної вищої освіти, Сумський державний університет вже найближчим часом пілотуватиме застосування розроблених з європейськими партнерами зелених стандартів у науці, освітній діяльності і управлінні кампусом.

У межах Європейського Альянсу Університетів «Unite!» значно розширюється коло можливостей міжнародного співробітництва з провідними університетами ЄС, а відповідні програми взаємодії активно залучатимуть наших студентів і науковців.

СумДУ реалізує інноваційний проєкт «Зелені стандарти для українських університетів» в межах Європейського Альянсу Університетів — Сумський державний університет (sumdu.edu.ua)

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]