12 вересня Сумський державний університет відвідали менеджери найбільшої нафтовидобувної компанії ПАТ «Укрнафта» – Микола ГОНЧАРЕНКО, заступник директора дирекції сервісів, та Олександр МАХОВ, фахівець з виробництва. Мета візиту – ознайомлення з науковим потенціалом СумДУ, визначення перспектив співпраці.

На презентації наукових здобутків університету також були присутні перший заступник начальника обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО та керівники низки місцевих промислових підприємств, зокрема, учасників Сумського машинобудівного кластеру енергетичного обладнання.

Як наголосив Тарас САВЧЕНКО, новий менеджмент ПАТ «Укрнафта» не лише декларує, але й реалізовує конкретні завдання щодо збільшення виробничих потужностей з видобутку вуглеводнів, зокрема, на й території Сумської області, і, зважаючи на це, нафтовидобувна компанія має потребу в інноваційних наукових розробках і нарощуванні продукції наших машинобудівних підприємств.

Проректор з наукової роботи Анатолій ЧОРНОУС ознайомив присутніх з напрямками наукових досліджень і прикладних розробками, які вже впроваджуються у нафтовидобувній промисловості України або можуть бути впроваджені у майбутньому. Він зазначив, що університет зацікавлений у взаємовигідному науково-технічному співробітництві з ПАТ «Укрнафта». Більш конкретні характеристики обладнання та можливості його застосування надали керівники відповідних наукових напрямів, які представляють факультет ТеСЕТ. Делегація відвідала дослідне виробництво міжгалузевої науково-дослідної лабораторії гідравлічних приводів і установок кафедри прикладної гіроаеромеханіки та ознайомилась з його інноваційною продукцію, зокрема для нафтогазової промисловості, а також з реалізованими (впровадженими) проєктами машин та апаратів, установок, ліній і комплексів нафтогазового обладнання (ємністного, сепараційного, тепло- і масообмінного) у галузі видобутку та переробки нафти і газу, програмами перепідготовки і підвищення кваліфікації (сертифікації) фахівців на базі науково-навчального центру комплексного інжинірингу «SSUChemTech» кафедри хімічної інженерії факультету ТеСЕТ СумДУ.

Результатом зустрічі стали домовленості щодо більш детального вивчення технічними спеціалістами нафтовидобувної компанії пропозицій університету з метою подальшого формування комплексу заходів щодо співпраці.

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/13271-sumdu-prezentuvav-predstavnikam-pat-ukrnafta-innovatsijni-naukovi-rozrobki.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]