Делегація Сумського державного університету на чолі з ректором Василем КАРПУШЕЮ відвідала Університет міста Ліверпуль (Великобританія). Метою візиту стало зміцнення партнерства та визначення напрямків для подальшої співпраці в освітній і науковій сферах.

Із минулого року СумДУ та Університет м. Ліверпуль є партнерами в межах програми «Ініціатива єднання». Програма передбачає співпрацю за широким спектром напрямів, зокрема – літні школи та обміни студентами, підвищення кваліфікації викладачів, онлайн платформа навчальних ресурсів, доступ до світових баз даних. Також колеги з університетів-побратимів спільно працювали над низкою проектів у сфері бренд-менеджменту і маркетингу, співпраці бібліотек, розвитку спільних досліджень.

Під час візиту делегації із СумДУ було проведено підсумковий круглий стіл щодо результатів поточної співпраці, а також конференцію та низку заходів у межах проєкту «Співпраця для цифровізації науки та цифрової трансформації України». Конференція включала презентації від науковців, огляд поточної дослідницької програми, обговорення майбутнього співробітництва, зокрема у сферах навколишнього середовища, охорони здоров’я, енергоефективності, менеджменту, фінансів та економіки, матеріалознавства, інженерії, комп’ютерних наук і моделювання.

Наразі 18 науковців СумДУ завершили майже двомісячне наукове стажування, під час якого працювали з науковцями на базі центрів і лабораторій Ліверпульського університету. Ще 30 «віртуальних стипендіатів» працюють дистанційно з України.

За словами Костянтина КИРИЧЕНКА, координатора програми університетів-побратимів від СумДУ, результати співпраці, яка розпочалась у квітні 2022 року, набули потужних обсягів і охоплюють більшість предметних галузей науково-освітньої діяльності університетів: «Це унікальна форма міжнародного співробітництва і ми щасливі мати таких високопрофесійних і надійних партнерів у Великобританії».

«Глибока вдячність університетові-побратиму за дружнє плече і підтримку! Кожна краплинка у результатах втілених проєктів – внесок у відбудову і відновлення нашої країни! Озброєні освітою, наближаємо перемогу!», – підсумував результати візиту ректор СумДУ Василь КАРПУША. 

До відома. Університет м. Ліверпуль – один із 20 кращих ЗВО Великої Британії та входить до 100 кращих університетів світу згідно з найбільш авторитетними міжнародними рейтингами, серед випускників – 9 лауреатів Нобелівської премії.

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/13245-sumdu-ta-universitet-mista-liverpul-uspishno-vtileni-proekti-ta-novi-obriji-spivrobitnitstva.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]