До акції, що розпочалась восени минулого року з ініціативи факультету технічних систем та енергоефективних технологій, долучились не лише студенти і працівники Сумського державного університету, але й благодійні громадські організації, підприємці, пересічні сум’яни.

Було оголошено збір матеріалів для виготовлення окопних свічок: консервних бляшанок, воску, парафіну, картону, залишків свічок. Загалом уже виготовлено та передано на передову понад 7000 окопних свічок, а це більше 28 тисяч годин тепла для наших захисників.

За надання матеріалів організатори висловлюють велику вдячність благодійному фонду «Міра Help» (керівник – Вікторія ВАСЮКОВА, аспірантка СумДУ), громадській організації «Українське свідоме суспільство» (керівник – викладач СумДУ Дмитро ЦИГАНЮК), а також колективу і студентам СумДУ, усім волонтерам – за самовіддану роботу з виготовлення окопних свічок, які гріють і будуть надалі зігрівати наших захисників.

Наразі волонтери СумДУ розпочинають виготовлення не лише окопних свічок, а також хімічних грілок для військових (гаряча крига). Для цього їм потрібен реактив натрій оцтовокислий 3-х водний. З 1 кг ацетату натрію виходить 2-3 грілки. Вони багаторазового використання. Тож, наші волонтери будуть щиро вдячні за сприяння у зборі цього матеріалу.

Разом переможемо!

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/12913-ponad-7-tisyach-okopnikh-svichok-vigotovleno-u-ramkakh-blagodijnoji-aktsiji-zigrij-geroya-vzimku-shcho-trivae-u-sumdu.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]