8 вересня кафедра комп’ютерної механіки імені Володимира Марцинковського факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету відзначила свій 50-річний ювілей.

Історія кафедри розпочалася у вересні 1972 року з кафедри теоретичної механіки Сумського філіалу Харківського політехнічного інституту. 8 квітня 1995 року була перейменована на кафедру загальної механіки і динаміки машин Сумського державного університету. 01 вересня 2018 року до кафедри приєдналася шляхом реорганізації у відповідну секцію кафедра опору матеріалів і машинознавства.

Протягом свого існування кафедра комп’ютерної механіки імені Володимира Марцинковського переживала різні трансформації: змінювався викладацький склад, з’являлися різні міжнародні проєкти, нарощувалася публікаційна активність.

Високий науковий потенціал кафедри підтверджується результатами, які демонструють її студенти та аспіранти на різноманітних наукових заходах, а також працевлаштуванням випускників у престижних вітчизняних та світових компаніях.

Гордість кафедри – міжнародна науково-технічна конференція «Герметичність, вібронадійність та екологічна безпека насосного і компресорного обладнання» – «HERVICON», яка проводиться з 1976 року.

Протягом свого існування кафедра гідно зарекомендувала себе на міжнародній науковій арені і наразі співпрацює з понад 20-ма партнерами з різних країн  світу, зокрема, з Польщі, Словаччини, Франції, США, Республіки Кореї.

Наукові здобутки кафедри реалізовуються у «Лабораторії механічних випробувань» та лабораторії «Гермомеханіки та вібродіагностики».

Успіхи кафедри – значна заслуга видатного вченого, заслуженого професора Сумського державного університету, Doctor Honoris Causa Політехніки Свєнтокжиської (м. Кельце, Польща) Володимира Альбіновича МАРЦИНКОВСЬКОГО, беззмінного завідувача кафедри впродовж 42 років. З грудня 2020 року кафедра носить його ім’я.

СумДУ щиро вітає кафедру комп’ютерної механіки імені Володимира Марцинковського з 50-річчям, бажає подальшого розвитку, нових освітніх і наукових досягнень!

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/12686-sumdu-vitae-kafedru-komp-yuternoji-mekhaniki-imeni-volodimira-martsinkovskogo-iz-zolotim-yuvileem.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]