Доцент кафедри прикладної екології Черниш Єлізавета Юріївна стала стипендіатом програми Research Stays for University Academics and Scientists 2019 Стипендіальної програми Німецької служби академічних обмінів (DAAD)

За цією програмою здійснювала вона наукові дослідження в лабораторії інженерії біопроцесів кафедри біотехнології Технічному університеті м. Берлін (м. Берлін, Німеччина) впродовж трьох місяців (з 01.11.2019 р. по 31.01.2020 р.).

Дослідження здійснювались в сфері використання фосфогпісу в темновій ферментації органічних відходів з отриманням біоводню та інших корисних біоосновних продуктів. Відповідно за результатами дослідної роботи було подано заявку на спільний проект на тему «Perspektiven von Phosphorgips-haltigen Reststoffen für bessere Kultivierungs-Medien» («Перспективи використання фосфогіпсмістких залишків для покращення культурального середовища»), що подано на отримання гранту у межах німецької державної програми Bridge2ERA EaP.

При цьому до консорціуму увійшли партнери із Технічного університету м. Берлін, Лейбницького інституту сільськогосподарської інженерії і біоекономіки та організація «Bio-PAT», яка об’єднує мережу співпраці в області біоаналітики управління процесами для поліпшення характеристики біопроцесів в наступних областях застосування: промислова біотехнологія, фармацевтична / медична біотехнологія, харчова технологія / харчування, екологічні технології та біоенергетика.

Джерело: http://ecolog.sumdu.edu.ua/uk/news/9-here-is-the-news/147-germany.htm

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]