Науковці факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету провели переговори з представниками Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки.

Офіційна зустріч відбулася в офісі ректорату Технічного університету міста Кошице під головуванням проректора з міжнародного співробітництва університету Радована ГУДАКА. На нараді була присутня також голова міжнародного офісу Наталія ВАШКОВА.

СумДУ на зустрічі представляли завідувач кафедри технології машинобудування, верстати та інструменти, професор Віталій ІВАНОВ та заступник декана з наукової роботи факультету ТеСЕТ, професор Іван ПАВЛЕНКО.

Держсекретар Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки Міхал ФЕДАК запевнив присутніх у готовності в подальшому підтримувати представників ЗВО України через надання державної підтримки в реалізації спільних міжнародних науково-дослідних проєктів та програм академічної мобільності.

Під час перемовин були презентовані результати виконання спільного українсько-словацького науково-дослідного проєкту «Удосконалення технологічної підготовки виробництва за рахунок автоматизації процесу проєктування верстатних пристроїв», узгоджені питання щодо шляхів подальшого поглиблення міжнародної та наукової співпраці між Сумським державним університетом і закладами вищої освіти Словацької Республіки.

Віталій ІВАНОВ зазначив, що за останні 6 років більше 30 представників факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ завершили програми академічної мобільності у Технічному університеті м. Кошице завдяки Національній стипендіальній програмі Словацької республіки.

Іван ПАВЛЕНКО презентував результати спільної наукової співпраці та висловив вдячність партнерам за всебічну підтримку при виконанні науково-дослідних проєктів.

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/12840-predstavniki-sumdu-pogliblyuyut-mizhnarodnu-ta-naukovu-spivpratsyu-z-universitetami-slovatskoji-respubliki.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]