Рішення щодо присвоєння почесного звання професору Технічного університету м. Кошице Словацької Республіки Міхалу ГАТАЛІ було прийнято вченою радою Сумського державного університету у вересні 2022 року. Підставою став вагомий особистий внесок науковця у розвиток міжнародного співробітництва в науковій та освітній діяльності.

Професор Міхал ГАТАЛА – заступник декана з наукової діяльності факультету виробничих технологій у м. Пряшів (одного з дев’яти факультетів Технічного університету в Кошицях), завідувач кафедри автомобільних і виробничих технологій. Він є видатним науковцем у галузі машинобудування, чий досвід визнано на національному та міжнародному рівнях, відзначено державними та міжнародними нагородами.

«Плідне співробітництво з Технічним університетом м. Кошице триває з 2013 року, – зазначив голова вченої ради СумДУ, професор Анатолій ВАСИЛЬЄВ. – Професор Міхал ГАТАЛА надає підтримку ініціативам нашого університету, ініціює нові партнерства. За останні роки досягнуто значних успіхів у науковій та освітній сферах».

Від імені ректора СумДУ Василя КАРПУШІ диплом вручили завідувач кафедри технології машинобудування, верстати та інструменти, заступник декана факультету технічних систем та енергоефективних технологій з міжнародного співробітництва, професор Віталій ІВАНОВ та заступник декана з наукової роботи цього ж факультету, професор Іван ПАВЛЕНКО. Урочистий захід вручення диплому відбувся в історичній пам’ятці Словацької Республіки – м. Пряшів.

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/12794-profesor-zi-slovachchini-otrimav-diplom-pochesnogo-doktora-sumdu.html?fbclid=IwAR0Kh54T_PA8YTtG67D8KMEfWLD_Z9GrMgsml2CiZycaRMwvr6DHofOq5dI

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]