24 жовтня в Сумському державному університеті відбулась нарада за участі представника НАК «Нафтогаз України» Санжара ЖАРКЕШОВА, голови Сумської облдержадміністрації Дмитра ЖИВИЦЬКОГО, представників провідних машинобудівних компаній Сумщини та науковців.

Метою заходу стало ознайомлення представника найбільшої національної нафтогазової компанії з промисловим потенціалом Сумщини в машинобудівній галузі, а також – науковим і освітнім потенціалом СумДУ, визначення перспектив співпраці.

Під час заходу свої розробки представили керівники шести машинобудівних компаній Сумщини. Кожен з них подякував Сумському державному університету за підготовку висококваліфікованих фахівців і наукову співпрацю.

З напрямками досліджень і науковими розробками, дотичними до нафтогазової галузі, які виконуються в СумДУ, присутніх ознайомив проректор з наукової роботи Анатолій ЧОРНОУС. Зокрема, він зосередив увагу на компресоро- та насособудуванні, а також контрактах із провідними промисловими компаніями світу.

«Ми завжди раді зустрічати поважних гостей. Сподіваємося, що представлені наукові розробки та освітній потенціал нашого університету зацікавлять компанію «Нафтогаз України», що стане початком взаємовигідної співпраці», – наголосив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

У рамках заходу для учасників була організована екскурсія до лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab», де вони мали можливість ознайомитися з VR-симулятором роботи колони «Установка осушування природного газу» та власноруч вплинути на віртуальний процес осушення газу.

Заступник директора дивізіону з розвідки та розробки родовищ НАК «Нафтогаз України», топ-менеджер нафтогазової галузі Санжар ЖАРКЕШОВ відзначив науковий і освітній потенціал Сумського державного університету, у тому числі ­ на прикладі можливостей лабораторії «Ulab» – високі інноваційні технології.

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/12223-sumdu-vidvidav-predstavnik-nak-naftogaz-ukrajini.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]