6-8 жовтня 2021 року відбулася VII науково-технічна конференція «Нові напрямки досліджень у інженерії довкілля, енергетиці, геодезії та лісництві» у м. Звежицень, Польща організована партнером кафедри ЕПзТ – кафедрою Інженерії довкілля та геодезії Природничого університету в Любліні.


На конференції було представлено результати наукових досліджень за тематикою охорони водних об’єктів, очищення та раціонального використання водних ресурсів, а також екоенергетики (виробництво біогазу та біопалива, використання енергетичних рослин), геодезії (застосування ГІС технологій у охороні довкілля) та лісницві.

Свою доповідь за темою «Особливості акумуляції важких металів у опалому листі» представила ст. викл. кафедри, к.т.н. Ірина Васькіна. За результатами обговорення дані результати будуть опубліковані у одному із польськіх наукових журналів, які виступили партнерами конференції.

Конференція проходила на території Розточанського природного парку, який був співорганізатором конференції. Окрім сесійних доповідей, були також проведені виїздні сесії на яких учасники конференції мали можливість побачити застосування природоохоронних технологій у Розточанському НПП та познайомитись із геоморфологічними та ландшафтними особливостями парку.

В конференції взяли участь науковці з провідних ВНЗ Польщі – Природничі університети з Познані, Варшави, Вроцлава, Гданська, Любліна тощо) та України (НУ «Львівська політехніка», СумДУ). Результатом конференції став не тільки обмін досвідом а й намічена подальша співпраця із Природничим університетом в Познані (спільні наукові публікації) та Вармінсько-Мазурським Університетом в Ольштині (спільні проекти).

https://ecolog.sumdu.edu.ua/uk/news/9-here-is-the-news/230-conference.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]