У період з 1 травня 2021 року по 31 жовтня 2021 року старший викладач кафедри хімічної інженерії к.т.н. Руслан Острога проводить наукове дослідження, яке відбувається на базі факультету машинобудування Технічного університету у Кошицях (TUKE, Словацька Республіка) за підтримки Національної Стипендіальної Програми Словацької Республіки.

Тема наукового стажування: «Дослідження режимно-технологічних параметрів роботи багатоступеневих гравітаційних апаратів псевдозрідженого шару». Дослідження спрямовані на визначення впливу конструктивних параметрів перфорованих поличних контактів на характер розподілу однофазного і газодисперсного потоків в робочому обсязі апарату та виявлення робочих гідродинамічних режимів зважування твердих частинок на полиці. Окремим питанням є вивчення особливостей міжфазного теплообміну у зваженому газодисперсному шарі та розроблення теоретичної моделі. За отриманими результатами наукового стажування підготовлено наукові публікації за тематикою досліджень у співавторстві з іноземними партнерами. Також успішно проходить налагодження міжгалузевих та партнерських зв’язків з іноземними вишами завдяки підтримці професора кафедри прикладної механіки і машинобудування TUKE Йозефу Боцко.

https://ce.sumdu.edu.ua/uk/news/353-vikladach-kafedri-prokhodit-mizhnarodne-naukove-stazhuvannya-u-tekhnichnomu-universiteti-u-koshitsyakh

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]