14 вересня на факультеті технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету відбувся «Erasmus+ Day». Захід проходив у змішаному форматі та зібрав здобувачів вищої освіти, науковців і викладачів, зацікавлених у темі академічної мобільності, зокрема, участі в грантовій програмі ЄС Erasmus+.

Під час заходу була надана інформація щодо перспектив міжнародного навчального та наукового досвіду, представлені можливості міжнародної академічної мобільності, які пропонує СумДУ, а також – особливості процедури участі в міжнародних програмах.

Декан факультету технічних систем та енергоефективних технологій Олександр ГУСАК розповів, що факультет ставить собі за мету, щоб кожен студент став учасником програм академічної мобільності й мінімум один семестр провчився в іноземному закладі вищої освіти. Він підкреслив, що важливою передумовою участі в програмах академічної мобільності є знання англійської мови, тож окрім можливостей, які надає університет, залишається прагнення самого студента.

Із особливостями реалізації програм академічної мобільності учасників заходу ознайомив начальник управління міжнародного співробітництва СумДУ Костянтин КИРИЧЕНКО. Він розповів, що наразі університет пропонує близько 60 програм академічної мобільності у більш ніж 33 країнах світу. Фахівці управління міжнародного співробітництва готові надати консультації і необхідну підтримку усім зацікавленим в участі.

«Щоб стати високоякісними фахівцями, ви маєте максимально використати роки навчання для власного розвитку. У нас ще не було жодного студента, який би прагнув поїхати на навчання або стажування й не зміг цього зробити», – підкреслив Костянтин КИРИЧЕНКО.

Учасників заходу привітала керівник Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана ШИТІКОВА. Вона подякувала команді Сумського державного університету за активну участь у грантовій програмі ЄС Еразмус+.

Про актуальні можливості академічної мобільності учасникам розповіли гості заходу Ольга ВАХРІНА (Політехніка Познанська, Польща) та Славомир ЛУЩИНСЬКИ (Технологічний університет м. Кельце, Польща). Своїм досвідом участі в програмах академічної мобільності поділилися студенти й аспіранти факультету технічних систем та енергоефективних технологій.

Головна мета інформаційного заходу «Erasmus+ Day» – показати можливості академічної мобільності, що надає університет, допомогти студентам повірити в те, що участь у таких програмах – це не складно, головне мати бажання, віру в себе й прагнення до розвитку.

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/12129-u-sumdu-vidbuvsya-erasmus-day.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]