Шановні викладачі, співробітники, аспіранти та студенти!

Прийміть найщиріші вітання з Днем науки!

Високий рівень розвитку науки в Сумському державному університеті підтверджується позиціями в престижних міжнародних рейтингах, якістю наукових публікацій, обсягами замовлень на наукові дослідження і розробки.

Традиційно університет зустрічає свято суттєвими успіхами в науковій діяльності. Зокрема, вагомим досягненням 2021-го року стало лідерство університету серед закладів вищої освіти України за результатами проходження Державної атестації у частині провадження наукової діяльності.

Університет, єдиний серед ЗВО України, пройшов аудит і акредитацію НАЕК «Енергоатом» та отримав сертифікат постачальника відповідної продукції.

Гордість СумДУ – його наукові та науково-педагогічні працівники. Саме завдяки вашим зусиллям і любові до справи університетові вдається тримати високу наукову планку. Звісно, ваші ентузіазм, високий професіоналізм і творчий потенціал не залишаються непоміченими. Зокрема, авторський колектив вчених університету в 2021 році став лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за розроблення та впровадження інноваційних технологій.

Сумарний обсяг фінансування наукової діяльності СумДУ за 2021 рік у порівнянні з попереднім роком зріс більш ніж на 25% і склав близько 80 млн грн, що є найбільшим за роки існування університету.

Щороку підвищується публікаційна активність наших науковців у виданнях, що індексуються базами даних Scopus та/або Web of Science. Більш ніж на третину за минулий рік зросла загальна кількість цитувань міжнародною науковою спільнотою публікацій вчених університету.

Міжнародні наукові конференції, які організовує СумДУ, щороку збирають кілька сотень учасників – представників провідних університетів світу.

Активно розвивається в університеті нова зміна молодих науковців. І вже другий рік поспіль ми вітаємо переможців конкурсу «Кращі молоді вчені СумДУ».

Радують науковими перемогами й наші студенти – понад 10 років СумДУ є лідером серед університетів України за кількістю призових  місць у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт.

Із нагоди важливого свята в Україні – Дня науки – бажаю миру та процвітання нашій країні, а усім нам – здоров’я, надійного родинного тилу, сили духу, незламної віри та натхнення для здійснення найкращих сподівань і наукових звершень заради рідної України!

Зі святом!

З повагою

ректор СумДУ  Василь КАРПУША

                                                                                                                                                               

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/12519-privitannya-rektora-sumdu-vasilya-karpushi-z-dnem-nauki.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]