З 1 березня 2022 року на кафедрі «Технологія машинобудування, верстати та інструменти» факультету технічних систем та енергоефективних технологій почалася реалізація міжнародного освітнього грантового проекту програми Erasmus+ напряму Жан Моне ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH EUGreeCon − 101047527 «EU consumer policy in conditions of the green and digital transition» (керівник проєкту – проф. Костянтин ДЯДЮРА).

Проект є міждисциплінарним та буде реалізований у 2022-2025 рр. науково-педагогічними працівниками двох структурних підрозділів СумДУ – факультету ТеСЕТ та навчально-наукового медичного інституту (за участю доц. Гребеник Л.І. та аспірантки Смородської О.М.).

Мета проекту полягає у посиленні викладання та досліджень у галузі споживчої політики ЄС в контексті стратегічних напрямів, які стосуються зеленої та цифрової трансформації. Задання проєкту спрямованні на створення освітньо-інформаційного підґрунтя для подолання екологічних, медичних, економічних та соціальних проблем безпечного споживання в Україні у майбутньому.

Високі стандарти захисту прав споживачів у ЄС можуть бути прикладом для інших країн із менш розвиненим законодавством. Підписавши Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, Україна зобов'язалася забезпечити високий рівень захисту прав споживачів та домогтися сумісності із законодавством України та ЄС. Реалізація цього проекту створить умови для просування ідей сучасної споживчої політики Європейського Союзу та посилення європейської ідеологічної орієнтації усіх зацікавлених сторін в Україні.

Проєкт буде реалізовано шляхом створення міждисциплінарного факультативного курсу «Споживча політика ЄС в умовах зеленого та цифрового переходу» для студентів Сумського державного університету. Практична спрямованість нової дисципліни забезпечить набуття студентами необхідних знань для реалізації своїх прав та підтримки поширення європейських демократичних принципів в Україні. У рамках проєкту також будуть організовано додаткові навчальні заходи для студентів інших навчальних закладів, населення Сумської області та регіонів північно-східної частини України, у тому числі органів державної влади та представників бізнесу, громадських організацій та споживачів. Результати проєкту покликані зробити внесок у перехід до «зелених» та цифрових технологій та підвищити стійкість у міру відновлення Європи після пандемії COVID-19.

https://tmvi.sumdu.edu.ua/index.php/uk/news/306-eu-consumer-policy-in-conditions-of-the-green-and-digital-transition

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]