Студент кафедри ТМВІ Макси Беседін поділився враженнями від Польсько-Українського обміну:
Я вже чотири дні, як вдома, але враження від цього проекту у Польщі мене досі не відпускають. Взагалі, це був Польсько-Український обмін активною молоддю від Міністерства Освіти Польщі, під назвою "We will manage". Головна тема проекту: "Daily functioning of young people during the COVID-19 pandemic". Близько 30-ти представників Польщі та України зібралися у невеличкому містечку під Любліном, де ми займалися неформальною освітою протягом тижня. Цілий тиждень, усі живуть в одному великому будинку, постійно разом, хіба це не круто?

Кожного дня, з самого ранку і до самого вечора, ми мали такі активності, як: integration games, team building, language animation, discussions and brainstorming, Oxford debate, graphics and editing workshop, meeting with local community, city game, webinars and so on. Ми усі разом розмірковували над актуальними питаннями щодо пандемії, що дуже розширює кругозір. Але звісно ж, на цьому не все. Усі чудово розуміли, що така можливість лише один раз на все життя і так само зібратися вже ніколи не вийде. Тому одразу ж після вечері, ми усі збиралися разом та відпочивали. Ми співали, танцювали, грали в ігри або навіть просто спілкувалися до 5-ої ранку. Я не втомлюся казати, що люди - це найважливіша частина будь-якого проекту. Нам дуже пощастило з учасниками, тому що усі були дуже різні, неймовірно круті, відкриті до нових знайомств та вражень. Саме під час таких нічних розмов у колі нових друзів, ви обмінюютесь життєвим досвідом, поглядами на життя, планами на майбутнє, ви представляете своє місто та навіть країну.
Ми знайомі лише тиждень, але таке відчуття, нібито ми усі друзі дитинства. Дуже круто, коли після таких проектів люди з різних міст та країн підтримують зв'язок та шукають можливості, щоб побачитись ще хоча б один раз. Так само й ми плануємо разом брати участь у подібних проектах обміну, подорожувати разом та проводити чудово час у колі однодумців.
Тільки після таких проектів можна зрозуміти, що студентські часи - це напевно найкращий час у житті.

https://tmvi.sumdu.edu.ua/index.php/uk/novyny/206-student-kafedri-tmvi-podilivsya-vrazhennyami-vid-polsko-ukrajinskogo-obminu"

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]