Рішенням Виконавчого комітету Сумської міськради від 30.11.2020  № 551 затверджено схему теплопостачання міста Суми на період до 2029 року, розробкою якої займалися науковці Сумського державного університету.

Затвердження схеми органами місцевого самоврядування стало наступним етапом після погодження Міністерством розвитку громад та територій України.

Метою затвердження нової схеми є ефективне використання енергетичних ресурсів та енергозбереження, реалізація першочергових заходів для модернізації діючих джерел теплової енергії та теплових мереж, скорочення споживання природного газу в системі генерації теплової енергії.

Як зазначав директор науково-дослідного інституту енергоефективних технологій СумДУ Микола Сотник, схемою визначено основні варіанти розвитку систем теплозабезпечення та обґрунтовано оптимальний, виходячи з технічних, економічних й екологічних показників. Схема наразі є «дорожньою картою» розвитку систем теплопостачання для місцевої громади, органів її управління, надавачів послуг з теплопостачання.

Схема теплопостачання міста Суми – це вже другий поспіль відповідний проєкт СумДУ, затверджений на місцевому рівні після погодження Мінрегіоном. Рішенням Конотопської міської ради від 23.07.2020 було затверджено схему теплопостачання міста Конотоп.

Наступним кроком стане реалізація заходів, передбачених новими схемами, що забезпечить якісне обслуговування існуючих та нових користувачів, а також стабілізацію тарифів.

Нагадаємо, на нараді з питань розробки і впровадження організаційно-технічних заходів з енергоефективності для зменшення споживання енергоресурсів бюджетними установами області, що відбулась 10 грудня на базі СумДУ, заступник голови облдержадміністрації Сергій Пахольчук,   відзначив продуктивну роботу університету щодо розробки енергоефективних технологій.

https://news.sumdu.edu.ua/uk/news/11728-skhemu-teplopostachannya-rozroblenu-naukovtsyami-sumdu-zatverdiv-vikonavchij-kom-tet-sums-koji-m-s-koji-radi.html

Деканат факультету технічних систем і енергоефективних технологій:
Лабораторний корпус "А", кiм. А212;
вул. Харківська 116, м. Суми, 40007, Україна

Телефон: (0542) 33-10-24

Email: [email protected]